Lite recept.

Chokladrulltårta.





Ingredienser 15-20 bitar

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
500 g Arla Köket Kesella kvarg jordgubb&lime


Gör så här


Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Bred kvarg över kakan och rulla ihop. Förvara i kylen. Skär i bitar och servera med jordgubbar. Tips! Kan även frysas in och skivas halvtinad




silviakaka



Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 dl kallt vatten

Kräm

Kräm
150 gram smör
1,5 dl socker
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker

Gör så här :

Sätt på ungen på 175 grader
Vispa ägg och socker
Blanda I resten
Grädda I långpanna med bakplåtspapper
Koka ihop krämen, låt puttra lite på svag värme
Låt kakan svalna
Bred ut krämen och strö på kokos.

Låt kakan gräddas i ugnen ca : 15 minuter



chokladbollar.


Ingredienser

35 st
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk vatten eller kaffe
5 dl havregryn

Garnering:
Kokosflingor eller pärlsocker



bärbakelser



Ingredienser

12 st
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl hett vatten
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:
1 1/2 dl vispgrädde
2-3 dl färska bär, t ex hallon, jordgubbar, blåbär, vinbär, smultron
1/2 msk florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna. Ta ut små, runda kakor med mått. Lägg kakorna på ett fat. Vispa grädden. Klicka eller spritsa ut den på kakorna. Garnera med färska bär. Sikta över florsocker.



Sockerkringlor


Ingredienser

20 st
100 g smör
6 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 krm salt
ev 1 krm hjorthornssalt
1 litet ägg
25 g jäst
2 dl mjölk

Pensling och garnering:
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
25 g smör

Gör så här

Skär smöret i tunna skivor och lägg i en degbunke. Tillsätt 6 dl av mjölet (spara 1/2 dl till utbakningen), socker, salt, hjorthornssalt, ägg och jästen delad i mindre bitar. Värm mjölken till fingervärme, 37° och rör ner den. Arbeta ihop degen tills den blir blank och smidig. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 30 cm lång. Forma längderna till kringlor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Vid servering, blanda socker och vaniljsocker på en tallrik. Smält smöret. Pensla kringlorna med smör och doppa dem i sockerblandningen.


Drömmar


Ingredienser

ca 50 st
100 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl rumsvarm rapsolja
1 tsk hjorthornsalt
4 d vetemjöl


Gör så här


Sätt ugnen på 150˚C. Vispa smör, socker och vaniljsocker tills det blir vitt och poröst. 
Tillsätt oljan och sikta ner vetemjöl och hjorthornsalt. Blanda snabbt samman till en smidig deg. 
Dela degen i 4 bitar, rulla ut till fingertjocka längder och dela varje längd i 12 bitar. Rulla varje bit till en lite boll och lägg på plåt med bakplåtspapper, lägg inte kakorna för tätt, de flyter ut lite i ugnen. Grädda drömmarna mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, annars går de lätt sönder.



Kladdkaka


Ingredienser

12-16 port
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
florsocker

Till servering:
vispad grädde eller glass och frukt


Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt.


kokosrutor.

Ingredienser

48 st
100 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl vit sirap
rivet skal av 1 apelsin
2 1/2 dl havregryn
1 dl kokos
1 dl rostade solroskärnor
2-3 msk kokos


Gör så här


Smält smöret i en kastrull. Rör i socker och sirap. Låt koka någon minut. Rör i apelsinskal, havregryn, kokos och solroskärnor. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och forma till en kaka, ca 12x24 cm. Strö över kokos. Lägg över på en skärbräda. Låt stelna i kylen minst 4 tim. Skär i små rutor. Förvara i kyl.



Massa andra goda recept hittar ni på

http://arla.se


Kommentarer
Postat av: Anonym

dom där bärbakelserna är riktigt goda. :)

2009-06-18 @ 16:16:55
Postat av: svar till anonym

ah , skriv gärna ditt namn tack ! (:

2009-06-18 @ 16:17:48
URL: http://emiliaelsaa.blogg.se/
Postat av: filippa

vf har du så stor text? xD haha

2009-06-18 @ 19:37:32
URL: http://filippajohannalouise.blogg.se/
Postat av: svar till filippa.

hihi , jag vet inte det bara blev så :)

2009-06-18 @ 19:48:16
Postat av: elinlisa

Hej! jag ska med en som heter alexandra till varberg, Apelviken, du själv? :)

2009-06-18 @ 22:00:10
URL: http://elinlisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0